ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Handelsblatt: Τηλεδιάσκεψη της G7 για την Ελλάδα

tilediaskepsi-300x190
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οι εκπρόσωποι των επτά ισχυρότερων χωρών θα συνεδριάσουν προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό θέμα και να ενημερωθούν οι χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη για τις εξελίξεις.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ευρωζώνης στη γερμανική εφημερίδα, λόγω της επικείμενης πτώχευσης της Ελλάδας, μια σειρά από συνομιλίες έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Οι σημαντικότερες βιομηχανικές χώρες (G7) θα συνέλθουν σε τηλεδιάσκεψη.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο αναπληρωτών, δηλαδή μεταξύ γενικών γραμματέων και υφυπουργών. Σκοπός της θα είναι κυρίως η ενημέρωση των μη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Εποπτικής αρχής για της Τράπεζες (SSM) την Κυριακή, αναφέρουν πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Θα παραστούν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των εθνικων εποπτικών αρχων. Εκεί πρόκειται να ενημερωθούν για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τις πιθανές συνεπειες στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της Κυριακής με την κατάσταση στην Ελλάδα. Το βράδυ έχει επίσης προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Εργασίας (EWG).
ΠΗΓΗ: euro2day.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.