ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: «Όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη

tsipras-300x190
Την απόφαση του να συνεχίσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και ταυτόχρονα να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες εξέφρασε σε μήνυμα του ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες θα είναι προσωρινές και οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς.

«Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτή είναι δεδομένη και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε την συγκεκριμένη συμφωνία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους. 

«Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση παραμένει και θα παραμείνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα παραμείνει και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά. Η δημοκρατική επιλογή βρίσκεται στον πυρήνα των ευρωπαϊκών παραδόσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «σειρήνες της καταστροφής» που οργιάζουν και καλούν τους πολίτες: «Να πείτε και εσείς ναι σε όλα. Να γίνετε και εσείς ένα με αυτούς, συνένοχοι στην διαιώνιση των μνημονίων. Το όχι δεν αποτελεί απλά ένα σύνθημα. Στοχεύει σε μία καλύτερη συμφωνία. Αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πως θα ζήσει την επόμενη ημέρα. Όχι δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών». 

«Προσωπικά δεν θα περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μην αντιλαμβάνεται την ανάγκη να δώσει χώρο και χρόνο σε έναν λαό να επιλέξει για το μέλλον του. Είναι πράγματι απαράδεκτο σε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού να έχουμε αυτή την εικόνα της ντροπής. Να κλείνουν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στον λαό» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Επιπλέον ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών των Ελλήνων και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να είναι προσωρινές. «Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε μία εξήγηση. Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε την μάχη τόσους μήνες. Το δικαίωμα σας σε μία αξιοπρεπή σύνταξη και όχι σε φιλοδώρημα. Στην ελληνική κυβέρνηση δόθηκε ένα τελεσίγραφο για την εφαρμογή ακριβώς της ίδιας συνταγής των μνημονίων, η αυτονόητη διέξοδος ήταν να απευθυνθούμε στον λαό γιατί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ρίξει τα βάρη στην κυβέρνηση και ονειρεύεται την ολική του επαναφορά. «Μιλούν για πραξικόπημα. Η Δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα. Οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα», είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κατάσταση αυτή δεν θα συνεχιστεί για πολύ, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα χαθούν. «Αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης, σας καλώ να πούμε όχι στις συνταγές των μνημονίων που καταστρέφουν την Ευρώπη. Να ανοίξουμε μία λαμπρή σελίδα Δημοκρατίας. Είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία», δήλωσε. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.