ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σόιμπλε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει μεταρρυθμίσεις»

soimple-300x190
Προβλέψιμη χαρακτήρισε την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γιατί, όπως τόνισε η «Αθήνα δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». 

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, που κυκλοφορεί το Σάββατο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «όποιος γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

«Για αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό (...) το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά», συνέχισε ο Σόιμπλε.

Το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα βγει από την ευρωζώνη «σε σύντομο χρονικό διάστημα», είναι ένα ερώτημα στο οποίο «μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 

«Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε έκρινε ότι είναι σχετικά μικρός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες. «Οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές προς το παρόν και το ευρωπαϊκό σύστημα τραπεζικής εποπτείας παρακολουθεί την κατάσταση», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Οι αγορές έχουν αντιδράσει με πολύ συνετό τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο», εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.