ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ν. Παππάς: Η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία

N-pappas-300x190
Σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, όμως η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία.

«Η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο ίδιος.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης
• Μετά τον ανασχηματισμό, ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και ποιος ο χρονικός της ορίζοντας; Πολλοί έσπευσαν να προβλέψουν άμεσα εκλογές.
Η προτεραιότητα δεν είναι άλλη από την ολοκλήρωση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια της διαπραγμάτευσης, της εντολής και της αντοχής του λαού. Προτεραιότητά μας είναι να ανασχεθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της συμφωνίας. Είναι η προστασία των αδυνάμων. Είναι η πυροδότηση της συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων. Οσο για τις εκλογές, είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία. Μην περιμένετε λοιπόν να κοπάσουν.

• Η παρούσα κυβέρνηση θα υλοποιήσει ή θα επικυρώσει απλώς τη συμφωνία για να την εφαρμόσουν κάποιοι άλλοι; Ο πρωθυπουργός και όλα σχεδόν τα υπουργικά στελέχη έχουν δηλώσει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουν, αλλά και ότι δεν θα δραπετεύσετε από τις ευθύνες σας.
Ο λαός μας έχει καταλάβει ότι υπήρξε υπερπροσπάθεια από την κυβέρνηση στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Στο πλαίσιο λοιπόν της συμφωνίας το ερώτημα είναι αν χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να χτυπήσει τα κακώς κείμενα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της διαφθοράς ή αν πρέπει να υπάρξει παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού. Οσοι ονειρεύονται ανατροπή της κυβέρνησης και του Τσίπρα, θα πρέπει να περιμένουν για πολύ ακόμα. Προφανώς και δεν θα αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Εχουμε αν μη τι άλλο αποδείξει ότι δεν είμαστε ευθυνόφοβοι.

• Αντικειμενικά πάντως και όπως εκτιμούν αρκετοί οικονομολόγοι ένα τέτοιο πακέτο μόνο βιώσιμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μήπως τελικά οδεύουμε και πάλι σε αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε; Σε Grexit δηλαδή;
Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, με συνεχή διαπραγμάτευση και σταθερότητα στην οικοδόμηση συμμαχιών μπορούμε να αφήσουμε την προπαγάνδα του Grexit στον κ. Σόιμπλε και σε ορισμένους εμμονικούς του ΔΝΤ. Το πακέτο έχει πολλά προβλήματα, αλλά η ψύχραιμη σύγκρισή του με τα δύο μνημόνια δείχνει ότι και δυνατότητες υπάρχουν και ανάγκη να αξιοποιηθούν. Δείχνει επίσης ότι η κλίμακα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται είναι πολύ μικρότερη.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.