ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γεροβασίλη: Πρώτα η συμφωνία, μετά η ενότητα του κόμματος

gerobasili-300x190
«Σήμερα είναι μία συλλογική διαδικασία, εξαιρετικά σημαντική, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του πώς και μέσα από ποιο δρόμο θα φθάσουμε μέσα από ευρύ διάλογο να καταλήξουμε στα σωστά και απαραίτητα συμπεράσματα για τη χρονική συγκυρία, με πρόταγμα το συμφέρον του ελληνικού λαού, της χώρας και μετά το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς». 

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος προσερχόμενη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει: 

«Αλλά με δεδομένο ότι στην καρδιά της Αριστεράς, στην πολιτική της Αριστεράς, στην ιδεολογία της, το σημαντικότερο είναι κάθε στιγμή να εξυπηρετήσει το συμφέρον των πολλών και του ελληνικού λαού. Σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη πραγματικά αξία». 

Ερωτηθείσα, εάν τίθεται πρώτα η συμφωνία ή πρώτα η ενότητα του κόμματος, απάντησε η ίδια: «Πρώτα η συμφωνία. Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή πρώτα η συμφωνία, με δεδομένο το συμφέρον της χώρας».Στην ερώτηση εάν ελλοχεύει κίνδυνος διάσπασης η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές στον ίδιο χώρο. Η μία που είναι έξω από την Ευρώπη η άλλη είναι μέσα στην Ευρώπη. Αυτά λοιπόν σε επίπεδο κυβερνητικό φάνηκε ότι δεν μπορούν να συμπορευτούν. 

Θα προσπαθήσουμε να το συζητήσουμε πλατιά και ενδεχομένως, να υπάρξουν άνθρωποι που να πειστούν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ενιαία πορεία. 

Ενιαία πορεία, όμως, με κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να κυβερνήσει σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία. Οι διαφορετικές αντιλήψεις είναι γνωστές και υπαρκτές από παλιά. 

Έχει μεγάλη σημασία ,όμως, να συναποφασίσουμε εάν μία πλειοψηφική άποψη, που θα βγει μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, κάποιοι θα είναι διατεθειμένοι να την ακολουθήσουν ως κοινή συνισταμένη ή να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο. Ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του».

Απαντώντας στο ερώτημα πότε πρέπει να τελειώσει αυτή η εσωτερική συζήτηση, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: 

«Σήμερα είμαστε υπό πίεση. Το λογικό είναι αυτός ο διάλογος να γίνει ευρέως, να γίνει όσο χρειάζεται. Γι’ αυτό ο καταλληλότερος χρόνος είναι να αφήσουμε να κυλήσουν τα ζητήματα της συμφωνίας και να τα λύσουμε αμέσως μετά».

Ερωτηθείσα εάν αμέσως μετά θα υπάρξουν εκλογές η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: 

«Αυτό θα εξαρτηθεί. Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας δεν είναι εκλογές. Ο στόχος είναι να προχωρήσουμε τα ζητήματα της χώρας. Οι εκλογές είναι πάντα μία διέξοδος όταν απαιτείται, όταν το δίλημμα είναι τέτοιο που να το απαιτεί». 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.