ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

N. Αναστασιάδης: H Κύπρος μπαίνει σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης

anastasiadis-300x190
Τη θέση ότι με την εξαγγελία νέων αναπτυξιακών έργων συνολικού ύψους €517,5 εκατ. για ολόκληρη την Κύπρο, η χώρα εισέρχεται σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο επόμενο Υπουργικό θα συσταθεί κυβερνητικός μηχανισμός παρακολούθησης των έργων και καλώντας τις Τοπικές Αρχές να επαγρυπνούν.

«Με την επίσκεψή μου χτες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και τη Λάρνακα, ολοκλήρωσα την περιοδεία μου σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, η οποία ξεκίνησε πριν από ενάμιση μήνα με επίσκεψη στην Πάφο», αναφέρει ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη γραπτή δήλωσή του.

Υπενθυμίζει ότι τα συνολικά τα νέα αναπτυξιακά έργα που εξήγγειλε για όλη την Κύπρο ανέρχονται στα €517,5 εκατ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας «το γεγονός ότι τα αναπτυξιακά αυτά έργα εξαγγέλλονται δυόμισι μόλις χρόνια μετά που η χώρα μας έφτασε στο χείλος της άτακτης χρεωκοπίας, συνιστά επιβεβαίωση πως οι αποφάσεις που έχουμε λάβει όλη αυτή την περίοδο ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και επιβεβαιώνει επίσης το γεγονός πως οι θυσίες των πολιτών δεν πήγαν χαμένες αλλά είχαν αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της οικονομίας».

«Η εξαγγελία των έργων σηματοδοτεί τη νέα περίοδο κατά την οποία η πατρίδα μας εισέρχεται σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης», επισημαίνει.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποδεικνύει ότι «η νοικοκυρεμένη πολιτική και η συνέπεια που έχουμε επιδείξει είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά το 2014 να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια ξεπεράσαμε τις συνθήκες της ύφεσης και παρουσιάσαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ οι προβλέψεις για το επόμενο εξάμηνο είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικές».

Ως αποτέλεσμα της εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών και του δανεισμού από τις αγορές κατέστη αποτελεσματικότερη η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, γεγονός που με τη σειρά του συνέβαλε σε εξοικονομήσεις, εξηγεί.

«Αυτές οι εξοικονομήσεις μαζί με τη βελτίωση των όρων συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκά ταμεία που έχουμε πετύχει, μου επέτρεψαν να εξαγγείλω την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», αναφέρει.

Ανακοινώνει ακόμη ότι «προκειμένου τα έργα να υλοποιηθούν με τις ταχύτερες και ασφαλέστερες διαδικασίες, έχω ορίσει τον Έπαρχο ως καθ΄ ύλην αρμόδιο σε κάθε επαρχία για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων».

Στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτει, «θα συσταθεί και κυβερνητικός μηχανισμός παρακολούθησης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν γραφειοκρατικά ή άλλα προσκόμματα που θα εμποδίσουν την εφαρμογή όλων όσων έχουν εξαγγελθεί».

Την ίδια ώρα υπενθυμίζει ότι «η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης είναι σε μεγάλο βαθμό και έργο των Τοπικών Αρχών τις οποίες καλώ να επαγρυπνούν και να ενημερώνουν τον αρμόδιο υπουργό για τυχόν παρατυπίες ή και καθυστερήσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.