ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αφγανιστάν:Διπλασιάστηκε ο αριθμός των θυμάτων.

fwto-afganistan
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) απομάκρυνε παραπάνω από τον διπλάσιο αριθμό νεκρών από τα πεδία μάχης στο Αφγανιστάν το 2014, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι μάχες εντείνονται, όπως αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η διεθνής οργάνωση αρωγής.

Η ΔΕΕΣ απομάκρυνε 1.372 σορούς κατά τη διάρκεια του 2014, ενώ το προηγούμενο έτος ο αριθμός αυτός ήταν υποδιπλάσιος, 620.

Η ΔΕΕΣ ανασύρει θύματα μεταξύ των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών με τους οποίους εμπλέκονται σε μάχες. Τα ξένα στρατεύματα, που επισήμως τερμάτισαν τη μάχιμη αποστολή τους στο Αφγανιστάν στα τέλη του 2014, διέθεταν και συνεχίζουν να διαθέτουν δικές τους υπηρεσίες διάσωσης και περίθαλψης.

Αύξηση κατά ένα τρίτο σημείωσε επίσης και ο αριθμός των μαχητών που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αναφέρεται στην έκθεση της οργάνωσης, που αποδίδει την αύξηση αυτή στις βίαια επεισόδια σε απομακρυσμένες περιοχές του Αφγανιστάν, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

«Οι επίμονες και σφοδρές μάχες, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών παραβιάσεων του δικαίου του πολέμου, συνεχίζουν να έχουν οικτρές συνέπειες για τον πληθυσμό του Αφγανιστάν», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΕΣ στο Αφγανιστάν, ο Ζαν-Νικολά Μαρτί. 

«Για τα θύματα των συγκρούσεων, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αρχίσει να ελαττώνεται στη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρά την επίσημη αποχώρηση των ξένων δυνάμεων που συμμετείχαν στον πόλεμο, οι Αφγανοί στρατιώτες συνεχίζουν να εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το περασμένο έτος ήταν το πιο πολύνεκρο από το 2001, καθώς τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ άρχισαν να αποσύρονται από τη χώρα και οι Ταλιμπάν προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Ο Ερυθρός Σταυρός καλείται να απομακρύνει τα θύματα από το πεδίο της μάχης μετά
από έκκληση των μαχητών, συνήθως όταν οι νεκροί ή οι τραυματίες βρίσκονται σε εδάφη ελεγχόμενα από τον εχθρό.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι άμαχοι βρέθηκαν πολύ συχνά και πέρυσι σε διασταυρούμενα πυρά, αλλά το 2014 ο αριθμός των πολιτών που ζήτησαν ιατρική βοήθεια από την οργάνωση μειώθηκε κατά 18%, κάτι που αποδίδεται στην επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει αναφέρει σε δική του χωριστή έκθεση ότι τουλάχιστον 3.188 άμαχοι στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν το 2014 εξαιτίας συγκρούσεων με μαχητές των Ταλιμπάν, καθιστώντας το έτος αυτό το πιο πολύνεκρο για τους αμάχους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.