ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΧΑΟΣ στον Έβρο με το νερό να έχει φτάσει τα δυο μέτρα [video + photos]

xaos-ston-eyro
Χάος επικρατεί στον Έβρο και το απόγευμα, με τα νερά να απειλούν οικισμούς και... ανθρώπους, ενώ συνεχίζει να βρέχει. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που αύριο ανεβαίνουν να κάνουν αυτοψία ο υπουργός Άμυνας Παν. Καμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκος.

Συγκεκριμένα, σε εκκένωση δύο οικισμών στον νομό Έβρου -και συγκεκριμένα των οικισμών Λαγυνά και Πόρου- προχώρησαν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν.
«Από το 1963 έχουμε να βιώσουμε τέτοια κατάσταση στα Λαγυνά, με τη βασική διαφορά, όμως, ότι τότε δεν υπήρχαν αναχώματα» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Λίτσα Κακαλή, κάτοικος του οικισμού, η οποία είδε, όπως και πολλοί άλλοι, τα ορμητικά νερά του Έβρου να «εισβάλλουν» στο σπίτι της.

«Έβαλα τα κλάματα βλέποντας τους ηλικιωμένους να φεύγουν, νωρίς το πρωί» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λίτσα Κακαλή, σύμφωνα με την οποία στο χωριό κατοικούν συνολικά 280 άτομα.

«Μας ειδοποίησαν οι Αρχές από χθες το βράδυ ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ότι πρέπει να αρχίσουμε να εκκενώσουμε αν θέλουμε το χωριό. Εγώ μερίμνησα και πήρα μερικά πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι των Λαγυνών, που έφυγαν από το χωριό, θα βρουν στέγη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Σουφλίου, στην έδρα του Δήμου και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Ήδη, 80 άτομα από τον οικισμό Λαγυνών μεταφέρθηκαν, με λεωφορεία, στην έδρα του Δήμου Σουφλίου και άλλα 30 περιμένουν στο Κοινοτικό Κατάστημα του οικισμού για να μεταφερθούν εντός των επόμενων ωρών στο Σουφλί, εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός. Όπως είπε, το Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές που μπορούν να καλύψουν τη στέγαση των ατόμων.

Όμως και το Σουφλί επλήγη από τα πλημμυρικά φαινόμενα, αφού υπάρχουν περίπου δέκα πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ άλλες υποδομές, όπως το κλειστό γυμναστήριο, έχουν γεμίσει με νερά, τα οποία απομακρύνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι, χθες το βράδυ, το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφθασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έσπασε το ανάχωμα που προστάτευε τον οικισμό από τα νερά.

Δείτε φωτογραφίες

xaos-ston-euro-1


xaos-ston-euro-2

Δείτε βίντεο

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.