ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Γόνιμη και ουσιαστική» η συνάντηση Κουτσούμπα-Λιλλήκα

lillikas koutsoumpas
Γόνιμη και ουσιαστική χαρακτήρισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα, σημειώνοντας:

«Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη, βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των εκφρασθέντων, πάρα πολλές φορές και σταθερά, θέσεων του ΚΚΕ στο Κυπριακό πρόβλημα και την προοπτική λύσης του. Ταυτόχρονα, ανταλλάξαμε σκέψεις και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνει και ο ελληνικός λαός και ο κυπριακός λαός, ενάντια στα μέτρα της οικονομικής κρίσης, ενάντια στα μνημόνια, τους νόμους που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες των δύο χωρών».

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, θέλω να ευχαριστήσω για τη σταθερή στήριξη του ΚΚΕ στον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού και είναι κοινή η θέση ότι τα μνημόνια της λιτότητας και στην Κύπρο και στην Ελλάδα έχουν αποτύχει, δεν έχουν φέρει την ανάπτυξη και την ευημερία, αντίθετα έχουν φέρει την οικονομική καταστροφή με πολύ μεγάλο ανθρώπινο και δυναμικό κόστος» επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Λιλλήκας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

«Η Κύπρος, για πρώτη φορά γνωρίζει ανεργία ύψους 18%, για πρώτη φορά ένας στους δύο νέους κάτω των 25 ετών είναι άνεργος και για πρώτη φορά μεταναστεύουν οι νέοι επιστήμονες από την Κύπρο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει μέλλον, «η Ευρώπη έχει μέλλον αν χτίσει πάνω στην ευημερία, στον αλληλοσεβασμό, στην ανάπτυξη, αλλά και πάνω στον σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών-μελών, του κάθε μέλους» προσθέτοντας:
 
«Κατά συνέπεια, ως Συμμαχία Πολιτών, από την αρχή, είχαμε ταχθεί κατά της υπογραφής μνημονίου στην Κύπρο, είμαστε ίσως η μόνη πολιτική δύναμη που δεν ψηφίσαμε κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον απεγκλωβισμό από αυτήν τη δυναστεία του χρέους».

«Αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί και η όποια διαφορετική θέση μας εμπλουτίζει τον διάλογο και μας επιτρέπει να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος και του κυπριακού και του ελληνικού λαού και όπως ο ελληνικός λαός συμπαρίσταται στον κυπριακό, να ξέρετε ότι εκφράζω το σύνολο του κυπριακού ελληνισμού, που είναι αλληλέγγυος και στέκει δίπλα στον ελληνικό λαό στον αγώνα που διεξάγει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» κατέληξε πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.