ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τρόμος στην Κένυα.!

tromos sthn kenya
Στους 147 νεκρούς σταμάτησε το αμόκ των αιμοσταγών ενόπλων στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα, στην Κένυα. Τραγικός ο επίλογος της ομηρίας, η οποία κράτησε πολλές ώρες, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά σε κάθε νέα ανακοίνωση, μέχρι οι μαχητές της σομαλικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ να πέσουν νεκροί. 

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν οι ένοπλοι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο. Οι ίδιοι έκαναν γνωστό λίγη ώρα αργότερα ότι ξεχώρισαν και άφησαν ελεύθερους τους μουσουλμάνους φοιτητές, ενώ κράτησαν όμηρους τους χριστιανούς. Αμέσως το κτίριο περικυκλώθηκε από δυνάμεις ασφαλείας. Για αρκετές ώρες υπήρχε ανταλλαγή πυροβολισμών. 


kenya tromos

Αργά το βράδυ, η ομηρία έλαβε τέλος και ο τελικός απολογισμός των νεκρών προκαλεί τρόμο. Μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό, ο πρόεδρος της Κένυας ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει την πρόσληψη 10.000 αστυνομικών. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από το σούρουπο ως την αυγή σε τέσσερις περιοχές - ανάμεσά τους και η Γκαρίσα - που βρίσκονται στα σύνορα με την Σομαλία και είναι πιο ευάλωτες σε επιθέσεις των μαχητών της Αλ Σαμπάμπ. 
Τέλειωσε η ομηρία στην Κένυα - Εκατοντάδες οι νεκροί
stratiwtes kenya

Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια της χθεσινής ομηρίας, οι αρχές της Κένυας επικήρυξαν τον Μοχάμεντ Κούνο για το ποσό των 217.000 δολαρίων και τον ονόμασαν «νούμερο ένα» καταζητούμενο. 

kenya

«Η Κένυα είναι σε πόλεμο με την Σομαλία» ανέφερε ένας από τους εκπροσώπους της Αλ Σαμπάμπ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο πανεπιστήμιο. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2006 και στόχος της είναι η ανοικοδόμηση της Σομαλίας, στα πρότυπα του ισλαμικού νόμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήκει στο δίκτυο των ριζοσπαστικών ισλαμιστών, όπως η Μπόκο Χαράμ. 


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.