ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Γολγοθάς της κυβέρνησης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα: Συμφωνία ή χρεοκοπία;;

golgotha sth kuvernisi
«Μεγάλη» προβλέπεται πως θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα όχι μόνο λόγω του Πάσχα...
αλλά και για την ελληνική Οικονομία, με προγραμματισμένο ήδη ένα κρίσιμο διήμερο ΕuroWorking group και την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους να εμπνέει ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις και με δεδομένο ότι η Αθήνα υποστηρίζει πως έχει χαράξει τις δικές της «κόκκινες γραμμές», δημιουργείται ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ».

Το βλέμμα όλων στρέφεται στις Βρυξέλλες, όπου στις 8 και 9 Απριλίου θα συνεδριάσει το ΕuroWorking group. Δεύτερος σταθμός, η προγραμματισμένη συνεδρίαση για το Εurogroup της 24ης Απριλίου στη Λετονία -απ' όπου εκτός απροόπτου-η Ελλάδα προσδοκά απεμπλοκή της κατάστασης.

Με τα έως τώρα δεδομένα, θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο έστω και τμηματικής εκταμίευσης της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, και η επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, πριν υπάρξει συμφωνία.

Ημερομηνία «ορόσημο» η 9η Απριλίου

Με φόντο δε, την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ τη Μεγάλη Πέμπτη, ύψους 448 εκατ. ευρώ, κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ενώ εκτιμούν ότι θα καλυφθεί χωρίς πρόβλημα και η έκδοση εντόκων γραμματίων μια ημέρα νωρίτερα.

Καθησυχαστικοί για τη ρευστότητα στα ταμεία

Σε ό,τι αφορά τέλος στα προβλήματα ρευστότητας στην οικονομία, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου λένε με νόημα πως «βραχυχρόνια δεν τίθεται κανένα πρόβλημα», αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι μακροπρόθεσμα πρέπει να υπάρξει αμοιβαία και επωφελής λύση.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.