ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σε συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα ελπίζει η Αθήνα.!

maximou
Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου και των διοικητικών παρεμβάσεων σε τομείς στους οποίους επιτεύχθηκε συμφωνία με τους εταίρους στο Brussels group αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, η οποία ελπίζει σε συμφωνία με τους εταίρους στο παρά 5 ή ακόμα και σε εκταμίευση μέρους της χρηματοδότησης χωρίς συμφωνία.

Οι αποφάσεις για επιτάχυνση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ελήφθησαν χθες το απόγευμα σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο και τη διαπραγματευτική αποστολή, δηλαδή τους κ. κ. Γ. Χουλιαράκη και Ν. Θεοχαράκη, καθώς και την κ. Έλενα Παναρίτη, που έφτασαν στην Αθήνα νωρίς χθες το απόγευμα.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και τα σημεία συμφωνίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group με αντικείμενο την Ελλάδα και την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας.

Οι Βρυξέλλες είναι επιφυλακτικές ως προς τη δυνατότητα και τη χρονική στιγμή επίτευξης μιας συμφωνίας, στην κυβέρνηση ωστόσο είναι αισιόδοξοι. Διαπιστώνουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και θεωρούν ότι είναι εφικτή ακόμα και η σύγκληση του Eurogroup, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Πάντως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι δεν βλέπει λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν από το Πάσχα.

Οι διαπραγματεύσεις στο Brussels group ολοκληρώθηκαν χθες στις Βρυξέλλες λίγο πριν από το μεσημέρι και στην Αθήνα ξεκίνησαν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία χρειάζονται δεδομένα για να ελέγξουν την αρτιότητα των ελληνικών υπολογισμών.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κοινοτικές πηγές αποκλείουν οποιαδήποτε συμφωνία μέσα στην εβδομάδα.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση θεωρούν πως ακόμα και αν δεν υπάρχει συμφωνία, θα υπάρξει εκταμίευση στα μέσα της επόμενης εβδομάδος, ώστε η Ελλάδα να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΝΤ. Στις 9 Απριλίου θα πρέπει να καταβληθούν στο ΔΝΤ 450 εκατομμύρια ευρώ.

Κυβερνητικοί κύκλοι, πάντως, διατείνονταν χθες ότι 1 δισ. ευρώ έχει διασφαλιστεί, ώστε η Ελλάδα να μην κινδυνεύσει με πτώχευση τις επόμενες μέρες.

Σε συνέντευξη του στο MEGA, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δ. Μάρδας δήλωσε αισιόδοξος για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι έχει βρεθεί τρόπος να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν την Αθήνα να διεκδικεί μέρος από το 1,9 δισ. ευρώ των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος, που προέρχονται από τα ελληνικά ομόλογα..

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.