ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο Βενιζέλος – Τι απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

enstasi-antisintagn-matikotitas-katethese-o-venizelos
Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε προς την πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Όπως είπε η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για δημοψήφισμα συνιστά συνταγματική εκτροπή και υπογράμμισε ότι αυτό που κάνετε είναι απόπειτα υφαρπαγής ψήφου, δηλαδή απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα έγκρισης της κυβερνητικής πρότασης με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 διότι -όπως υποστηρίζει- συνιστά θέμα στρατηγικού προσανατολισμού της χώρας. Τόνισε ότι το «ναι» στη δραχμή σημαίνει αβεβαιότητα και ανασφάλεια και διερωτήθηκε:
«Είναι επίσημα τα δύο έγγραφα της ελληνικής και της πρότασης των δανειστών επί τη βάση των οποίων θέλετε δημοψήφισμα; Ποιες είναι οι διαφορές τους;».
Θέμα συνταγματικότητας έθεσε και η ΝΔ.
Φίλης Υπεκφυγές του κ. Βενιζέλου 
Δεν πρόκειται για υφαρπαγή αλλά για σεβασμό της λαϊκής βούλησης, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στις ενστάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και έκανε λόγο για υπεκφυγές που συγχέουν τον τύπο με την ουσία του ζητήματος.

koolnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.